Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Τεχνική διάλεξη με θέμα την ξυλεία για τους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής


ifigeneiampourathessaloniki
Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του μαθήματος “Technical Studies” και με στόχο οι φοιτητές να ενημερώνονται και από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, διοργάνωσε εισήγηση με καλεσμένη ομιλήτρια, την κ. Ιφιγένεια Μπούρα.
Η κα Μπούρα είναι αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων και σύμβουλος ξυλείας της εταιρείας SANELCO. Θέμα της συζήτησης ήταν τα προϊόντα και η χρήση του ξύλου ως δομικό στοιχείο στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το συμπέρασμα που εξήχθη είναι ότι με την επιλογή́ της κατάλληλης ξυλείας και την αρμονική αρχιτεκτονική́ ένταξη της στον χώρο, ο χρήστης λαμβάνει ένα αξεπέραστο αποτέλεσμα αισθητικής και λειτουργικότητας.
Σήμερα, που η ταχύτητα της εξέλιξης των ιδεών, των τεχνικών και κοινωνικών σχέσεων μεταβάλλει συνεχώς τους τρόπους που διαχειριζόμαστε τα ζητήματα του κτισμένου χώρου και επιβάλλει σημαντικές αλλαγές στους τρόπους διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι επιτακτική η ανάγκη πλήρως καταρτισμένων επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων οι οποίοι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της εποχής.