Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Εκπαιδευτικές επισκέψεις για το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης


news civileng visitsΤο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις, στις οποίες συμμετείχαν τόσο οι προπτυχιακοί, όσο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος.
Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην εταιρία παραγωγής ασφαλτομιγμάτων ΝΙΚ ΚΑΙΣΙΔΗΣ Α.Β.Τ.Ε. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ασφαλτομίγματος, κατέχει κατάλληλη τεχνογνωσία και μηχανολογικές υποδομές, ενώ αναλαμβάνει και εκτελεί πάσης φύσεως δημόσια και ιδιωτικά έργα. Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στη μονάδα παραγωγής ασφαλτομιγμάτων και ενημερώθηκαν για την παραγωγική διαδικασία και για τις διεργασίες επανάχρησης ανακτημένης ασφάλτου για την παραγωγή νέου ασφαλτομίγματος. Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση πάνω σε κρίσιμα και ενδιαφέροντα ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους φοιτητές.
Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην εταιρία ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΕ. Ο Όμιλος Σιδενόρ δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων χάλυβα αποτελώντας σήμερα τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων χάλυβα, με ηγετική θέση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. H επιχειρηματική πορεία του Ομίλου ξεκίνησε το 1962 και σήμερα είναι ένας πλήρως καθετοποιημένος όμιλος επιχειρήσεων με 36 θυγατρικές και συγγενείς εταιρίες, εκ των οποίων οι 18 δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Οι παραγωγικές μονάδες του Ομίλου λειτουργούν στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αυστραλία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη μονάδα και να παρακολουθήσουν ζωντανά τη διαδικασία παραγωγής κουλούρων λείου χάλυβα σε διάφορες διατομές.