Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη των Τμημάτων Μηχανικών Θεσσαλονίκης στο Φράγμα και τον Υδρο-Ηλεκτρικό Σταθμό Σφηκιάς


news amc2Οι φοιτητές Πολιτικών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φράγμα και τον Υδρο-Ηλεκτρικό Σταθμό Σφηκιάς, στον ποταμό Αλιάκμονα, έναν από τους κυριότερους υδατικούς πόρους της ∆υτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Ένα από τα Υδροηλεκτρικά Έργα της ∆ΕΗ στον ποταμό Αλιάκμονα είναι αυτό στη Σφηκιά που βρίσκεται 20 χιλ. περίπου Νότια της Βέροιας. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργεί ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός με την τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε από τον υπεύθυνο της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις του, καθώς και για τη λειτουργία του κάθε τμήματος. Ξεναγήθηκαν στην αίθουσα ελέγχου παραγωγής ενέργειας, τους στροβίλους και τις γεννήτριες.
Επίσης, είδαν από πρώτο χέρι ότι η υδροηλεκτρική ενέργεια έχει λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον από άλλες πηγές παραγωγής ενέργειας, ενώ ενημερώθηκαν και για τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου και την υγιεινή και ασφάλεια σε κάθε έκφανση λειτουργίας του Σταθμού.